22. juli-senteret

Minnemarkering 22. juli 2021 i Oslo

  • Oslo kommune ved ordfører og byrådsleder inviterer berørte til mottakelse i Oslo rådhus på ettermiddagen 22.juli. Mottakelsen er for inviterte. Rådhusklokkene vil slå 77 slag og spille Til Ungdommen kl 19.00.
  • Montere ved Olav Vs gate utenfor rådhuset vil vise utstillingen «Rosetoget» fra 22.juli og tre uker fremover. Det vil flagges på Karl Johan 22.juli med budskapet: Vi glemmer aldri.
  • Oslo kommunes kunstsamling vil sende Alexander Rishaugs lydverk fra Høyblokka som midnattskonsert 00.00 22. juli. Konserten er til minne om ofrene.
  • Hovedbiblioteket, Deichman Bjørvika har bokutstilling med 22.juli som tema. Deichman Holmlia planlegger utstilling, samt filmvisning, mulig med innleder og dialog med lokal ungdom. Deichman Tøyen planlegger pop-up slam poesi om 22.juli på torget på dagtid. 22.juli planlegges publisert podkast-episode med tidligere AUF-leder Ina Lindbakk, som var på Utøya. Deichman Majorstua har en podkast-episode planlagt om 22. juli; «Om å skrive i kjølvannet av en katastrofe og et traume» med forfatterne Brit Bildøen og Borchgrevink: https://shows.acast.com/deichman-litteratur
  • Deichman presenterer «Kan poesi hjelpe oss bearbeide et nasjonalt traume?» Samtale med bla a Kamzy Gunaratnam, varaordfører i Oslo, kan ses i opptak på: https://deichman.no/media/et-annet-spr%C3%A5k-for-22.-juli_fef106e8-fd6d-4c92-98bb-c13ce7fd1934
  • Utdanningsetaten lager en digital ressurspakke til skolene om 22.juli, og oppfordrer skolene til å markere hendelsene 22. juli og arbeide med tematikken i uke 39, høsten 2021. Ressurspakken utvikles i samarbeid med 22.juli-senteret, og består av introduksjonsfilm om temaet, undervisningsmateriell, informasjon om muligheten til å besøke 22. juli-senteret og Utøya i løpet av skoleåret, samt informasjon om tilbud fra Den kulturelle skolesekken knyttet til tematikken.
  • Utover august planlegger kommunen kommunikasjonstiltak knyttet til 22.juli og arbeid mot hatkriminalitet, med unge som målgruppe. Det arbeides sammen med skoler og støttegruppen.