22. juli-senteret

Minnearrangement i Universitetets aula, «10 år etter:»

Tid: 21. juli kl. 14.30 -16.00
S
ted: Universitetets aula og Regjeringen.no og 22julisenteret.no/22. juli-senterets Facebookside
Hva: vitnesamtale og panelsamtale

English version

Arrangementet streames her

NB! Det er et begrenset antall plasser i Universitetets aula. Meld deg på her: påmeldingsskjema

Vitnesamtale:

22.  juli 2011 var Jens Stoltenberg 52 år og Norges statsminister. Astrid Willa Eide Hoem var 16 år og på sin andre sommerleir på Utøya. Samtalen vil kretse rundt hvordan Jens og Astrid på hver sine måter sto midt i begivenhetene 22. juli. I dag er Stoltenberg generalsekretær i NATO, Hoem er leder i AUF. Hvordan lever de videre med sine erfaringer fra 22. juli og hva er motivasjonen for at de fortsatt forteller, 10 år etter?

Samtalen fasiliteres av seniorrådgiver i 22. juli-senteret, Maja Gudim Burheim

Panelsamtale:

Skandinaviske politikere og internasjonale gjester samles til en samtale om 22. juli, demokrati, utenforskap, rasisme og den nordiske selvforståelsen. Hva karakteriserer Norden i 2021, hvem inkluderes i det store vi-et og hvordan kan vi arbeide på tvers av landegrenser, så vel som politiske skillelinjer for å forhindre at terror rammer igjen? I år markerer vi også 20 år siden terrorangrepet i USA 11. september 2001. 22. juli-senterets samarbeidspartner gjennom mange år, 9/11 Memorial Museum er representert i panelet ved Executive vice president Clifford Chanin, som deltar med perspektiver både på Norden sett utenifra, og våre felles erfaringer med å oppleve og leve videre i kjølvannet av terror.

Deltakere: Statsminister Erna Solberg, leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre Executive Vice President, 9/11 Memorial Museum, Clifford Chanin

Samtalen fasiliteres av seniorrådgiver i 22. juli-senteret, Anne Talsnes

Arrangementet åpnes av 22. juli-senterets direktør, Lena Fahre.