22. juli-senteret

22. juli-senteret gjenåpner torsdag 3. oktober

Pressemelding

Kontaktperson: Lena Fahre

Dato: 30. september 2019

I påvente av rive- og byggearbeider i regjeringskvartalet kan 22.juli-senteret gjenåpne midlertidig i Høyblokka allerede førstkommende torsdag. – Jeg er glad for at senteret vil være tilgjengelig for publikum allerede i høstferien, sier direktør ved 22. juli-senteret, Lena Fahre.

Regjeringens beslutning om at senteret også skal permanent tilbake i tilknytning til Høyblokka er gode nyheter, sier Fahre:

– Vi er svært glade for regjeringens beslutning om å etablere et permanent senter i tilknytning til Høyblokka. Dette betyr at også fremtidens generasjoner får lære om terrorens årsaker og konsekvenser på åstedet for det første angrepet 22. juli 2011.

22. juli-senteret har opplevd stor pågang fra lærere og elever siden skolestart, på tross av at bookingen har vært stengt. Nå vil de åpne bookingen frem til senteret tar juleferie, 15. desember.

Fahre understreker at senteret fortsatt må stenge når byggingen av nytt Regjeringskvartal går i gang og at det jobbes iherdig med å etablere et midlertidig 22. juli-senter i Teatergata 10, bare et steinkast fra den permanente plasseringen. Det midlertidige senteret skal åpne første kvartal 2020. Midlertidig senter skal være tilgjengelig for skoleverket og allmenheten inntil nytt, permanent senter står klart.

3. oktober er også en viktig formidlingsdag for senteret som samarbeider med Deichman Grünerløkka om et arrangement. Torsdag 3. oktober kommer blant annet den anerkjente svenske læreren Christer Mattsson, som vil dele sine erfaringer fra arbeid med forebygging blant høyreekstreme i klasserommet. Den etterfølgende panelsamtalen vil handle om hvordan lærere, og andre som jobber med ungdom, skal bli tryggere i sin rolle, og besitte enda flere verktøy og strategier på veien til å skape inkluderende skoler med rom for refleksjon, meningsbrytning og kritisk tenkning. Arrangementet er det andre i arrangementsrekken: 2011-2019: Arven fra 22. juli og den ‘nye’ høyreekstremismen, som arrangeres i regi av 22. juli-senteret denne høsten.

Nærmere informasjon om arrangementsrekken og detaljert program  finner du her

For mer informasjon om 22. juli-senteret se:

www.22.juli-sentreret.no

/www.facebook.com/22julisenteret/

 

Vi ber pressen melde sin interesse til post@22julisenteret.no

For henvendelser til Lena Fahre: lena.fahre@22julisenteret.no 97039229