22. juli-senteret

Familier med barn

 

Mange barnefamilier besøkte 22. juli-senteret fra åpning i 2015 til vi stengte i august 2019, i forbindelse med rehabilitering av Regjeringskvartalet. 22. juli-senteret har fra åpning jobbet kontinuerlig for å tilrettelegge tilbud for denne publikumsgruppen.

 

Flere tiltak ble implementert for å på best mulig måte innfri behov og forventninger som barnefamilier hadde i møtet med 22. juli-senteret og de vanskelige tematikkene rundt terrorangrepet.

Det ble opprettet en grafisk profil for materialet som utvikles for de yngste besøkende. Profilen inkluderer egen typografi  fargepalett, og noen illustrasjoner, som for eksempel ble brukt i 22. juli-senterets barnebrosjyre og i «Barnehjørnet».

  •    

  •    

Barnebrosjyren ble utviklet i samarbeid med en pedagog, for å virke både som en lettfattelig informasjonskilde om utstillingen i 22. juli-senteret og selve terrorangrepet, men også som en interaktiv formidler som gjør det lettere å sette i gang en dialog mellom foresatte og barna om det krevende temaet som senteret tar opp.

På 22. juli-senterets nettsider får også familier tilgang til råd som kan være til hjelp i en åpen samtale om vanskelige og/ eller følsomme temaer med barn. Les mer her.

  •    

  •    

«Barnehjørnet» ble den mest synlige endringen i 22. juli-senterets lokaler i Høyblokka, og den kommer til å bli overført til de nye lokaler i Teatergata 10 i 2020. Barnehjørnet er et modulært møbel, med sitteplasser, bokhyller og en aktivitetsstasjon. Der kunne barna lese, skrive, tegne og delta i lærerike aktiviteter. Aktivitetene som fantes i Barnehjørnet kan også lastes ned her.

Tiltakene omfattet i tillegg utvikling av rutiner og kompetanseheving som rustet formidlere ved 22. juli-senteret til å ta imot barnefamilier.

 

Se flere barnetegninger her.