22. juli-senteret

Familier med barn

I 2017 begynte 22.juli-senteret å utvikle nye tilbud for familier med barn under 14 år. Hensikten er å gjøre senteret til et familievennlig sted, hvor formidlingen av det vanskelige temaet 22. juli er tilpasset barns kognitive ferdigheter. I tillegg ønsker vi å tilrettelegge for at barn og foresatte kan delta i lærerike aktiviteter i vår paviljong.

Om utstillingen

Utstillingen i 22. juli-senteret har ingen aldersgrense og barnefamilier er velkommen. Vi ønsker likevel å gjøre besøkende med barn oppmerksomme på at utstillingen i 22. juli-senteret ikke er laget for barn, eller er tilpasset barns behov. Deler av utstillingen kan oppleves sterk for barn. Utstillingen består blant annet av bilder og vitneskildringer som kan være triste og skremmende.

22. juli-senterets undervisningsopplegg henvender seg til skoleklasser fra 9. trinn og oppover. Det kan likevel være tilfeller hvor barn som er yngre enn dette vil ha utbytte av utstillingen. I slike tilfeller bør foreldrene følge den praktiske informasjonen som vertene i senteret tilbyr ved ankomst. Det anbefales at foreldre på forhånd vet hvordan utstillingen er bygd opp og hva man møter i de forskjellige rommene. Dette vil senterets ansatte bistå med. Det er viktig at barn og voksne går sammen under hele besøket. Det kan også være lurt å snakke med barnet om opplevelsen etter besøket.

Om stedet

Høyblokka er et av to åsteder for terrorangrepene den 22. juli, 2011. Bygningen bærer tydelig preg av bombeeksplosjonen, og det har ikke blitt gjort oppussingsarbeid utover de tiltak som var nødvendige for å ivareta sikkerheten til ansatte og besøkende. Gulvet er ujevnt og noen vegger har skarpe kanter. Det er derfor viktig at voksne passer på små barn.

I forlengelse av utstillingen i 22. juli-senteret har vi et rom, Paviljongen, som egner seg godt for barnefamilier. For å dekke det yngre publikums behov har paviljongen et barnehjørne – et modulært møbel, med sitteplasser, bokhyller og en aktivitetsstasjon. Der kan barna lese, skrive, tegne og delta i lærerike aktiviteter.

Utstillingslokalet har stellebord og egner seg godt for barnevogn.