22. juli-senteret

Line

22. juli 2011 satt Line på kontoret sitt i Høyblokkas 11. etasje. Hun hadde jobbet i Regjeringskvartalet i 16 år, de siste 11 av disse i justisdepartementets politiavdeling, hvor hun jobbet med vold i nære relasjoner. Da bomben gikk av, fikk Line en del av vinduskarmen i hodet. Fotografiene av Line med «pinnen i hodet» utenfor Høyblokka gikk verden rundt som bildene på terroren som hadde rammet Norge. Hun overlevde angrepet uten alvorlige skader, men mistet flere kollegaer.

For Line er det en viktig motivasjon i seg selv at hun i motsetning til mange andre kom ut av angrepet levende. – Vi må ikke ta for gitt det demokratiet vi har, og vi må huske på at det finnes krefter som ønsker å ødelegge det. Hvis det at jeg forteller bidrar til at vi husker, så er det verdt det å sitte her og fortelle, sier hun.

I disse filmklippene forteller hun sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå og hva hun håper vi kan lære av 22. juli.

Før 22. juli 2011

22. juli 2011

Etter 22. juli 2011

 

Filmene har ingen aldersgrense, men som utstillingen i 22. juli-senteret kan de inneholde sterke skildringer, og er derfor ikke anbefalt barn under 14 år. Dersom man som lærer eller foresatt likevel ønsker å vise dem for yngre aldersgrupper anbefaler vi at den voksne selv ser filmene på forhånd.

Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.

Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.

Ønsker du å bidra? Les mer her.