22. juli-senteret

Eirin

Eirin fra Balsfjord var 19 år gammel og på sin tredje AUF-leir på Utøya i 2011. Det året gledet hun seg særlig til valgkamp, og ikke minst sommerleir med bading, fotballturnering og kampanjer. Da terrorangrepet startet på Utøya flyktet hun etter hvert mot skrenten ved Kjærlighetsstien, hvor et stort antall ungdommer gjemte seg. Eirin ble skutt fire ganger, men overlevde etter lengre tid på sykehus.

– Det er viktig å dele historiene fra 22. juli fordi det er det verste terrorangrepet på norsk jord i fredstid, sier Eirin. Hun føler et ansvar for å bidra til videreformidlingen av det som skjedde – om angrepet på Norge som nasjon, men også angrepet på Arbeiderpartiet. Vi må slutte å være naive, og tørre å stå opp mot fordommer, urettferdighet og diskriminering, slik at ikke ekstreme holdninger som de som førte til 22. juli får lov til å gro, sier Eirin. I disse filmklippene forteller hun sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå og hva hun håper vi kan lære av 22. juli.

Før 22. juli 2011

22. juli 2011

Etter 22. juli 2011

Filmene har ingen aldersgrense, men som utstillingen i 22. juli-senteret kan de inneholde sterke skildringer, og er derfor ikke anbefalt barn under 14 år. Dersom man som lærer eller foresatt likevel ønsker å vise dem for yngre aldersgrupper anbefaler vi at den voksne selv ser filmene på forhånd.

Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.

Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.

Ønsker du å bidra? Les mer her.