22. juli-senteret

Karl

Karl jobbet i R4 i det som da var Nærings- og handelsdepartementet 22. juli 2011, og var en av få på jobb i sjette etasje ut mot Grubbegata denne ettermiddagen. Da bomben gikk av utenfor Høyblokka var R4 blant bygningene som ble hardest skadd. Karl kom seg ut av bygget tilnærmet uskadd.

I disse filmklippene forteller han sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå og hva han håper vi kan lære av 22. juli.

Før 22. juli 2011

22. juli 2011

Etter 22. juli 2011

Filmene har ingen aldersgrense, men som utstillingen i 22. juli-senteret kan de inneholde sterke skildringer, og er derfor ikke anbefalt barn under 14 år. Dersom man som lærer eller foresatt likevel ønsker å vise dem for yngre aldersgrupper anbefaler vi at den voksne selv ser filmene på forhånd.

Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.

Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.

Disse bildene ble tatt av Karl rett etter bombeeksplosjonen 22. juli 2011.

Slik så det ut på innsiden av Nærings og handelsdepartementet (R4). Foto: Karl Johannesen
Høyblokka etter bombeeksplosjonen 22. juli 2011. Foto: Karl Johannesen
Foto: Karl Johannesen

Ønsker du å bidra? Les mer her.