22. juli-senteret

Lars

Lars fra Narvik var på jobb som sikkerhetsvakt i Regjeringskvartalet 22. juli, hvor han hadde jobbet siden 1996. Da bomben gikk av den fredagen, satt han ved inngangen til Statsministerens kontor i Høyblokkas 15. etasje. Lars mistet bevisstheten da det smalt, men kom seg ut av Høyblokka og overlevde eksplosjonen uten fysiske skader. Etter terroren orket han ikke lenger jobbe som vakt, men byttet jobb til departementenes resepsjonstjeneste.

Lars synes det er viktig å dele historien om terroren, mens han ennå husker. Han håper de mange ulike personlige historiene til de som opplevde terroren kan bidra til at nye generasjoner lærer om det som skjedde. I disse filmene forteller han sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå, og hva han håper vi kan lære av 22. juli.

Før 22. juli 2011

22. juli 2011

Etter 22. juli 2011

Filmene har ingen aldersgrense, men som utstillingen i 22. juli-senteret kan de inneholde sterke skildringer, og er derfor ikke anbefalt barn under 14 år. Dersom man som lærer eller foresatt likevel ønsker å vise dem for yngre aldersgrupper anbefaler vi at den voksne selv ser filmene på forhånd.

Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.

Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.

Ønsker du å bidra? Les mer her.