22. juli-senteret

Liv

22. juli 2011 hadde Liv sin siste dag som politisk rådgiver for arbeidsminister Hanne Bjurstrøm. Da bomben gikk av, befant hun seg i bilgarasjen under Regjeringskvartalet. Liv overlevde angrepet, men mistet en kollega som sto på Einar Gerhardsens plass.

I tiden etterpå overtok hun som generalsekretær i Norsk Folkehjelp, som også var hardt rammet av 22. juli. Som styremedlem i Utøya AS har hun siden fulgt AUFs vei tilbake til Utøya.

I dag er Liv bekymret for at 22. juli fremstilles som en «naturkatastrofe». Hun mener det er avgjørende å huske at det var et politisk angrep, rettet mot arbeiderbevegelsen. Kun ved å diskuterer den politiske siden ved terroren vil vi finne de riktige verktøyene for å bekjempe tankegodset som lå bak og de ekstreme holdningene som fortsatt finnes i vårt samfunn, sier Liv. I disse filmklippene forteller hun sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå og hva hun håper vi kan lære av 22. juli.

Før 22. juli 2011

http://nettv.regjeringen.no/min-historie-liv-2-filmet-hosten-2

22. juli 2011

Etter 22. juli 2011

Filmene har ingen aldersgrense, men som utstillingen i 22. juli-senteret kan de inneholde sterke skildringer, og er derfor ikke anbefalt barn under 14 år. Dersom man som lærer eller foresatt likevel ønsker å vise dem for yngre aldersgrupper anbefaler vi at den voksne selv ser filmene på forhånd.

Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.

Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.

Ønsker du å bidra? Les mer her.