22. juli-senteret

Tor-Inge

Tor-Inge var på jobb som vaktførstebetjent og satt i det som var vaktsentralen i kjelleren under Høyblokka 22. juli 2011. Like etter kl. 15 fikk han en telefon fra en kollega i Høyblokken om at en hvit varebil var parkert utenfor resepsjonen. Akkurat da han løftet opp telefonen for å finne ut hvilket vaktselskap som eide bilen, eksploderte den. Han forstod at det var en bombe, og ringte umiddelbart til politiet. Tor-Inge ble på vakt hele kvelden 22. juli. Først senere fikk han vite at han hadde mistet en kollega.

I ettertid har Tor-Inge engasjert seg i Støttegruppen etter 22. juli. Han mener det er viktig å dele de personlige historiene slik at terrorangrepene ikke blir glemt. I disse filmklippene forteller han sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå og hva han håper vi kan lære av 22. juli.

Før 22. juli 2011

22. juli 2011

Etter 22. juli 2011

Filmene har ingen aldersgrense, men som utstillingen i 22. juli-senteret kan de inneholde sterke skildringer, og er derfor ikke anbefalt barn under 14 år. Dersom man som lærer eller foresatt likevel ønsker å vise dem for yngre aldersgrupper anbefaler vi at den voksne selv ser filmene på forhånd.

Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.

Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.

Ønsker du å bidra? Les mer her.