22. juli-senteret

Unni

Unnis datter Andrine var på sin første sommerleir i 2011. Unni beskriver datteren som en engasjert, varm og omsorgsfull jente, som gledet seg til å reise til Utøya. Andrine, som skulle fylt 17 år 30. juli, ble drept på Sydspissen, bare 16 år gammel, som den aller siste før terroristen ble pågrepet av politiet. Dagen før datterens bursdag fikk familien bekreftet at hun var en av de omkomne.

I ettertid har Unni ønsket å være åpen om sorgen og tapet av Andrine. For henne har det vært viktig å fortelle. Om Andrine, om tida etterpå, og om å leve videre med 22. juli. Hun har engasjert seg i Støttegruppen, og i den offentlige samtalen om terrorangrepet. I disse filmklippene forteller hun sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå og hva hun håper vi kan lære av 22. juli.

Før 22. juli 2011

 

22. juli 2011

Etter 22. juli 2011

Filmene har ingen aldersgrense, men som utstillingen i 22. juli-senteret kan de inneholde sterke skildringer, og er derfor ikke anbefalt barn under 14 år. Dersom man som lærer eller foresatt likevel ønsker å vise dem for yngre aldersgrupper anbefaler vi at den voksne selv ser filmene på forhånd.

Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.

Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.

Ønsker du å bidra? Les mer her.