22. juli-senteret

Markeringsutstilling – 10 år etter:

Sommeren 2021 er det 10 år siden terroren som tok 77 liv i Regjeringskvartalet og på Utøya.
Før i tiden ble milepæler satt opp i veikanten for å markere avstand.
Slik er også 10-årsmarkeringen for 22. juli 2011 en milepæl.
Ikke i rom, men i tid. Veien hit har vært vanskelig for mange.
For andre har den vært lettere. Vi går i ulikt tempo, og har ulike perspektiver.

Markeringen gir oss muligheten til å stoppe opp og løfte blikket. Til å se tilbake, og til å se fremover. I utstillingen 10 år etter: ønsker vi å vise frem et mangfold av tanker og meninger. I utstillingen hører vi både fra mennesker som opplevde 22. juli på kroppen og mennesker som ikke gjorde det, men som likevel har minner og tanker de vil dele.

Dagens skoleelever har ingen eller få minner om 22. juli. Selma og Lilou fra Fyrstikkalleen skole bidrar til markeringsutstillingen med sitt vinnerbidrag til 22. juli-senterets skolekonkurranse. De sier: dette er også vår historie

Videre spør vi publikum: Hva tenker vi på når vi tenker på 22. juli? Hva betyr «aldri mer 22. juli» for deg – for oss? Vi håper du vil bli med i samtalen – 10 år etter.

Utstillingen åpnet 15 juli 2021 og er tilgjengelig for publikum i ett år. Den er kuratert av 22. juli-senteret. Design og utstillingsarkitektur er ved Blæst design og Torsteinsen design. Fotograf Andrea Gjestvang har bidratt med en ny, sterk fotoserie av overlevende og etterlatte.

Takk til alle som har bidratt og fortsetter å bidra til utstillingen 10 år etter:

Utstillingen står til sommeren 2022.

 

Ser mer bilder her.