22. juli-senteret

Skolekonkurranse

22. juli-senteret inviterer til skolekonkurranse i anledning 10-årsmarkeringen for 22. juli 2021

Dere har kanskje få eller ingen minner fra terrorangrepet 22. juli. Men vi vet at mange av dere har et stort engasjement og et ønske om å lære mer om terroren som rammet Norge for snart ti år siden. Dere både vil og må inkluderes i samtalen om 22. juli. Vi ønsker å vie oppmerksomhet til dere som skaper engasjement rundt demokratiske prinsipper og antirasisme og som setter 22. juli på timeplanen. Det gjør vi gjennom en skolekonkurranse der vinnerbidraget inkluderes i den fysiske og digitale utstillingen i anledning 10-årsmarkeringen for 22. juli 2011.

Konkurranseoppdrag 

Dere skal skape et produkt som sendes inn på vegne av klassen. Bidraget kan være alt fra film, foto, kunst, podkast til tegneserie eller et skriftlig produkt. Her er det bare fantasien som setter grenser! Hvordan det organiseres internt er opp til lærer og elever, om dere vil skape bidraget sammen, eller om det jobbes gruppevis før elevene stemmer frem sin favoritt for innsending.

Noen tips:

  • Vis i praksis hvordan de to setningene i oppgaveteksten kan omgjøres fra ord til handling
  • Tenk på hvordan dere kan inspirere og påvirke andre til å engasjere seg

Bidraget sendes til post@22julisenteret.no innen 14. mai 2021.

Spørsmål om konkurransen kan sendes til samme e-post. Emnefelt: skolekonkurranse.

Hva får dere ut av dette?

I tillegg til å lære om terrorangrepet, og bidra inn i samtalen om 22. juli 10 år etter, skal vinnerbidraget stilles ut og vises frem til alle som besøker 22. juli-senterets utstilling i anledning 10-årsmarkeringen i 2021. Vi vil også gjøre stas på andre gode bidrag i sosiale medier.

Oppsummert:

  • Klasser ved ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet kan sende inn bidrag
  • Fristen er 14. mai 2021

 

Spørsmål fra skoleklasser/svar fra 22. juli-senteret

Spørsmål:

Hvor lang ser dere for dere at en podkast kan/bør være?

Svar:

Vi har ingen føringer for dette, men be gjerne elevene tenke gjennom hvor lenge de selv liker/klarer å høre på podkast. Og så er det jo sånn at vinnerbidraget skal inkluderes i utstillingen vår, og på nett og i sosiale medier, så tenk gjennom hvordan det vil være for folk å «møte» podkasten.

 

Se de fem høyest rangerte bidragene her.